Size bir telefon kadar yakınız, bizi arayın
0 216 313 58 15 - 16 | 0 533 398 75 29

Gelişen Dünyada Makinelerin Yeri

Gelişen Dünyada Makinelerin Yeri

İnsanlar günümüz dünyasına ilkel kominal hayatı yaşayarak geldi. Her işi beraber yapmak zorunda idiler. Avlanabilmek için hep birlikte hareket etmek zorundalardı. O çağlarda makineler henüz icat olmadığı için her türlü işlerini kendi bedenlerini kullanarak yaparlardı. Bırakın makineyi icat etmeyi daha hayvanları bile terbiye etmemişlerdi. Bu sebepten her işi kas gücü ile yaparlardı. İnsan nüfusu artıkça avlanma sahaları küçülüyor ve yiyecek bulmakta zorlanıyor idiler. Artık yeni buluşlar yapmak zorunlu hale gelmişti. Önce çiftçiliği ekmeyi topraktan beslenmeyi öğrendiler, tabiki toprağı işlemek bugün ki kadar kolay değildi. Toprağı ağaçtan yaptıkları aletlerle işlemeye başladılar ama sadece işlemek yetmiyordu, topraktan aldıkları ürünleri taşımakta çok zordu bu sebepten M.Ö. 3000 yılında tekerleği icat etmek zorunda kaldılar.

Artık taşımacılık çok daha kolay bir hale geldi. Sadece taşımacılık mı hayır toprağı işleyen ve insan bedenini yormayacak bir sıra yeni icatlar yaptılar ama bu icatlarda çoğalan insan nüfusuna yetmez hale gelmişti başka şeyler yapılmalıydı. Örneğin M.Ö. 1300 yılında Mitillerin çeliği buluşu gibi. Artık çelik bulunmuştu ağaç icatlara göre çok daha sağlam ve dayanıklı ve ölümcüldü. Hayatın her alanında kullanılmaya başlandı artık yeni icatlar yeni buluşlar yapmak mümkündü. İnsanlar artık hayatlarını kolaylaştıracak makineleri ve buluşları yapmaya başladılar. Tekneler ve küçük gemiler yaparak su üzerinde yolculuk yapmayı keşfettiler. Kızaklar yapıp yük taşımada kullandılar. Çünkü her yeni bir buluş bir zorunluluğun ihtiyacıdır. Yüksekliği 138 mt olan ve yapımı M.Ö. 2551 yılında tamamlanan Mısır piramitleri nasıl yapılırdı. İnsanlar yeni buluşlar yaptıkça ihtiyaçlarda çoğaldı. Buda daha fazla buluş yapmak demekti. Bunu ulaşımda kalkınmada ve hayatın her alanında kullanmaya başladılar.

Yük Asansörünün İcadı

Çağın en büyük sorunu taşımacılıktı çünkü her türlü yeni bir yapı için malzeme taşımak gerekirdi bu sebepten taşıma alanında hızlı ataklar yaptılar. Milattan 236 yıl önce Roma İmparatorluğu görkemli yapılarını daha kolay ve hızlı yapabilmek için yük asansörünü icat etti. Kim bilir belki de Mısırlılar daha önce piramitler için bulmuştur. Yoksa o kadar ağır taş blokları nasıl taşıyıp kaldırabilirler yüzlerce metre yükseğe. Yük ve insan nakli için keşfedilen asansörler sayesinde insanlar daha çabuk ve daha güçlü yapıtlar inşa ettiler. Artık kominal toplumdan feodal topluma ve nihayetinde sanayinin hızla gelişerek büyümesi sonucunda kapitalist topluma geçiş yapmış olduk. Günümüz dünyasında irili ufaklı milyonlarca makine artık vazgeçilmez yaşam biçimimiz haline gelmiştir. İnsanlar sanayi gelişimini sürdürdükçe sanayi ve makine parkurları geliştikçe makinelerde biz insanları değiştirip geliştirmişlerdir. Bu gün insanlar ve makineler ayrılamaz bir bütün haline gelmiştir.